3 coses que cal saber sobre David Robert


A Moryarty, ens agraden els pòsters, però ens agraden encara més les històries dels artistes que hi ha darrere. Descobreix 3 coses que cal saber sobre David Robert (1796-1864)


  1. El primer artista anglosaxó que va anar a Egipte

“Sóc el primer artista, almenys anglès, que ha vingut aquí”, va escriure David Robert al seu diari, a la seva arribada a Egipte, després de dos mesos de viatge. Aquest pintor escocès, conegut pels seus dibuixos a l'aquarel·la de l'Orient Mitjà, va documentar les escenes de pobles, edificis, temples i altres llocs importants de l'època... Els seus descobriments i la seva meravella es fan notar en les seves obres, on la llum i la mida estan molt treballats.


  1. Va néixer el mateix any de la invenció de la litografia (el 1796)
    Un senyal ? Pot ser ! El que va començar com a pintor de cases, abans de ser decorador de teatre, després pintor, té entre les seves obres més de 240 litografies, fetes a partir dels seus esbossos i aquarel·les.


  1. Un pintor molt recomanat

"És a l'estranger on s'aprèn a pintar" , li hauria xiuxiuejat... William Turner! Uns consells valuosos, que potser han donat forma a la seva obra i han contribuït a inscriure-la en la posteritat!


On pots gaudir dels pòsters de David Roberts a casa?


En una oficina, una habitació infantil i allà on vulguis escapar!