3 coses que cal saber sobre Gustav Klimt (1862-1918)


  • El seu moviment: Art Nouveau

Difícil d'etiquetar, però se sap que Klimt va ser un secessionista i que va desenvolupar l'Art Nouveau, un moviment decoratiu i arquitectònic impregnat de línies corbes, molt modern per a la seva època. Klimt és un pintor simbolista, les seves obres estan plenes d'al·legories i metàfores. Alguns d'ells també van causar escàndol en el seu temps, exhibint representacions de figures divines i bíbliques considerades massa provocadores; quan altres van ser cremats pels nazis, per no deixar-los als russos.


  • La seva ciutat: Viena

Nascut el 1862 a Baumgarten, Àustria, va estudiar a l'Escola d'Arts Aplicades de Viena, després va treballar com a decorador durant una dècada, pel seu compte, amb el seu germà. Va produir escenografies, sostres, frescos per a teatres i vil·les i per a la Universitat de Viena, mosaics, tapissos... abans de dedicar-se al que és més conegut: retrats de dones, oníriques i dolces, sovint ciutadans de l'alta societat vienesa, que es despullaven. per a ell, al seu estudi. Emilie Flöge, la seva musa, el va inspirar per a molts quadres, inclòs el Petó .


  • El seu color: daurat

El seu pare, Ernst, era orfebre, gravador de metalls preciosos... Potser una predisposició, que va portar el pintor austríac a la seva època daurada, l'any 1902 quan va posar capes de fulla d'or a les seves obres. El retrat d'Adele Bloch-Bauer, el petó, Judit i el cap d'Holofernes a són representants perfectes.


  • On admirar-los, a casa?

Com ja sabeu, Klimt ha estat intrínsecament vinculat als ornaments interiors. Els seus diferents retrats de dones, sensuals, radiants, conviden per tant a la perfecció a estances íntimes i suaus com dormitoris, racons de lectura, vestidors...