Karl Blossfeldt (1865 - 1932)


Fotògraf de la Nova Objectivitat, li devem especialment un magnífic inventari de formes i estructures vegetals, del qual us oferim unes impressions molt boniques, a Moryarty! Per apreciar millor les seves obres, aquí teniu una mica d'història.

Formador d'una foneria, utilitzava fulles d'arbres per adornar els seus objectes. Més tard, com a professor, dissenya eines educatives sobre l'ornamentació d'inspiració vegetal. Realitza un recull fotogràfic d'espècies botàniques, sempre amb el mateix procés: de prop, sobre fons blanc o negre. Va ampliar els seus plans per posar en evidència les simetries, textures i altres detalls fascinants de les plantes, després va assenyalar el nom llatí de l'espècie. És aquesta fotografia sistemàtica la que deixarà la seva empremta. El seu herbari continua sent un autèntic recurs científic i artístic.

El 1926, les seves fotografies van ser exposades i van tenir èxit. Evoquen, segons cadascú, estructures gòtiques, modernistes o formes industrials. Per a ell, “[els seus] documents sobre plantes han de participar en el restabliment del vincle amb la Natura. “Més rellevant que mai!

Treballador de les formes, jugador d'ombres i llums, la seva obra única encara té grans hores per davant!


On gaudir-ne a casa?


Com les plantes reals, a tot arreu!