Ogawa Kazumasa (1860 - 1929)


Fotògraf, impressor i editor japonès.

Ogawa Kazumasa és un fotògraf japonès. Quan era adolescent, es va dedicar a la fotografia, i va aprendre una tècnica d'impressió ancestral que permetia obtenir imatges més precises, amb gammes de grisos més amplies que amb altres processos. Va continuar el seu aprenentatge de fotografia als Estats Units.

Armat amb noves habilitats, en particular la del procés de col·lotip del color (una tècnica per reproduir imatges, mitjançant la transferència del negatiu negatiu sobre una placa de vidre coberta amb una capa de gelatina bicromada), va tornar al Japó el 1884. Hi ofereix el seu "cromo". -fototips", una aliança de coneixements tècnics i mètodes japonesos de coloració a mà, que marcarà la seva empremta i el seu èxit. Ogawa Kazumasa va poder imprimir imatges amb fins a 25 tons, quan altres fotògrafs n'han manipulat menys de deu. Aleshores va ser reconegut internacionalment per les seves imatges completament innovadores per a l'època. Els seus bodegons ofereixen una estètica avantguardista que encara avui impressiona. El seu treball ha trastocat els codis de la comunicació visual japonesa i ha obert noves vies estètiques, especialment en el disseny contemporani.


On gaudir dels pòsters d'Ogawa Kazumasa a casa?


Menjador, sala d'estar, sala d'estar, entrades, sala d'espera, aquestes belles natures mortes sublimaran interiors minimalistes i delicats.